SZÉPIRODALOM / Francia irodalom kategória termékei
Ima az Akropoliszon. A francia esszé klasszikusai

Ima az Akropoliszon. A francia esszé klasszikusai

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 1977

Kiadó:

Európa Könyvkiadó

Kategóriák:

Francia irodalom

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

778 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9630711087

tartalom:

"A végtelenül gazdag francia esszéirodalom évszázadait íveli át ez a válogatás, a XVI. századtól a XX. század közepéig, a műfaj megalapítójától, Montaignetől, a kiváló Nobel-díjas íróig, Camus-ig. Tulajdonképpen mi is az igazi esszé? Tudományos értekezés? Levelek, arcképek vagy maximák olvasmányokról, morális kérdésekről, gondolkodásról, magatartásról? Színi- vagy könyvkritika, netán tárca? Ezekre a kérdésekre válaszol harminckilenc szerző, nem csupán irodalmi vagy kritikai esszékkel, hanem - angol mintára - levelekkel, párbeszédekkel, interjúkkal, naplórészletekkel, útleírásokkal, aforizmacsokrokkal, gondolatgazdag és fordulatos, vitára, további termékeny kíváncsiságra sarkalló, moralizáló vagy leleplező, embert és magatartást formáló írásokkal. "Mert az igazi esszéíró - írja Gyergyai Albert - mindent kipróbál, hogy közelebb jusson az olvasóhoz: előadást tart nki, levelet ír, útirajzot vázol, arcképet fest magáról és másokról, a mások lelkét a magáéban, a magáét másokéban tükrözve, vitatkozik önnön énjével, mesél, interjút ad önmagának vagy egy újságírónak, minden álarcot kipróbál, minden magatartást megkísérel, hogy beszédre, véleményre, helyeslésre vagy ellentmondásra késztesse olvasóját, akit társának, munkatársának tekint, és akire sohasem nehézkedne tudásával, vagy pláne tekintélyével." A kötetet Gyergyai Albert válogatta. Előszavában megvilágítja e sokszínű, sokformájú, hol lírai, hol elmélkedő hangvételű műfaj sajátosságait. Előszava maga is a klasszikus darabok közé illő esszé. Válogatása nem törekedett teljességre, mégis keresztmetszetét adja a műfaj gazdag francia termésének."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!