SZÉPIRODALOM / Francia irodalom kategória termékei
Királyasszony lovagja

: Királyasszony lovagja

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1956

Kiadó:

Új Magyar Könyvkiadó

Kategóriák:

Francia irodalom Dráma

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Világirodalmi Kiskönyvtár

Terjedelem:

137 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

"II. Károly spanyol király udvarából a királyné száműzi don Salluste-öt. A hiúságában sértett, kegyetlen főúr úgy akar bosszút állni rajta, hogy lakáját, Ruy Blast, aki lángoló szerelemmel imádja a királynét, lovagruhába öltözteti s bevezeti az udvarba. Ruy Blasból hatalmas miniszter lesz, magát a királynét is meghódítja lelki nagyságával, de felbukkan don Salluste és diadalmasan leleplezi lakáját. Ruy Blas lerázza magáról a szolgai köteléket, megöli don Salluste-öt s maga is öngyilkos lesz. Hugo gyönyörűen zengő, forró pátoszú soraiból egy nagyszerű lélek képe tárul elő és sokszínű változatosságban elevenednek meg a XVII. század-végi spanyol udvar jóra s gonoszra törő szenvedélyei. A romantikus drámaköltészet e remekét Mészöly Dezső művészi fordításában adjuk olvasóink kezébe."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!