SZÉPIRODALOM / Francia irodalom kategória termékei
Moira

: Moira

Kiadás:

Paris, 1965

Kiadó:

Plon

Kategóriák:

Francia irodalom Regény, elbeszélés Francia nyelv

Nyelv:

Francia

Sorozat:

Le Livre de Poche

Terjedelem:

243 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

"Legelső műve röpirat volt "a francia katolikusok ellen", amelyet 1924-ben, Théophile Delaporte álnéven adott ki, s amellyel mindjárt magára vonta a katolikus kritikának s főképp Henri Massis-nak figyelmét. A "Philosophie" folyóirat, ahol e pamflet is megjelent, akkoriban kezdette meg Istenről való "enqucte"-jét; ugyancsak akkor alakult meg a Roseau d'Or katolikus írócsoportja; s amikor Green fölemelte szavát a francia hívőknek langyossága, sőt közönye ellen, máris helyet kért és kapott abban a nagy szellemi mozgalomban, amely a mai hívőknek és keresőknek irányt és célt óhajt mutatni. Mindaddig ez az amerikai eredetű, fiatal francia író, David Irland álnéven angol irodalmi tanulmányokkal foglalkozott. Blake-ről, Joyce-ról, Butler-ről írt arcképei megannyi jellegzetes alkotás: nemcsak a választott témák miatt, hanem írásmódja révén is. Minden misztikus vonás vonzza; objektív a szárazságig; alakjain annyira uralkodik, hogy leggyöngébb iróniáját, legjogosabb ellágyulását is bizonyos tartózkodás fátyolozza." (François Gachot)

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!