SZÉPIRODALOM / Francia irodalom kategória termékei
Prosper Mérimée összes regényei és elbeszélései

: Prosper Mérimée összes regényei és elbeszélései

Kiadás:

Budapest, 1967

Kiadó:

Magyar Helikon

Kategóriák:

Francia irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Helikon Klasszikusok

Terjedelem:

717 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"Az utóbbi időben elég sok emlékiratot és pamfletet olvastam a tizenhatodik század végéről. Kedvem támadt, hogy kivonatoljam olvasmányaimat, s íme, itt a kivonat. Én a történelemből csak az anekdotákat szeretem, s az anekdoták közül is kivált azokat, melyekről úgy vélem, hogy hű képet adnak egy adott kor erkölcseiről és jellemeiről. Tudom, ízlésem nem valami fennkölt; de szégyenszemre be kell vallanom, hogy szívesen odaadnám Thuküdidészt Aszpáziának vagy Periklész valamelyik rabszolgájának hiteles emlékirataiért; tudniillik csakis az emlékirat, vagyis az író meghitt csevegése olvasójával, nyújt képet az emberről; s engem ez szórakoztat, és ez érdekel. Nem Mézeray, hanem Montluc, Brantome, d'Aubigné, Tavannes, La Noue stb. alapján nyerünk fogalmat a tizenhetedik század franciájáról. Az egykorú szerzők stílusa legalább annyit elárul róla, mint maga az elbeszélés..."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!