SZÉPIRODALOM / Francia irodalom kategória termékei
Yves testvérem

: Yves testvérem

Fordító:

Kiadás:

Budapest,

Kiadó:

Dante Könyvkiadó

Kategóriák:

Francia irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

A Modern Regény Klasszikusai

Terjedelem:

238 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

Yves valójában nem igazi testvére az első személyben megnyilatkozó szerzőnek. Inkább lelki társa, aki fölött atyai jóindulattal őrködik. Bár alig néhány év köztük a korkülönbség, a fiatal, fékezhetetlen breton matróz igencsak rá van utalva felettese jóindulatára. A regény a tengerészélet világába vezet, s ha semmit sem tudnánk írója, Pierre Loti életrajzáról, akkor is, az első oldalak olvasásába belemerülve világossá válna előttünk, hogy mélyen, belülről ismeri a hajósok mindennapjait, otthon van a világ óceánjainak különös, viszontagságos életében. Julien Viaud - ez az alkotó eredeti neve - Rochefortban született, 1850-ben, évtizedekig a haditengerészet kötelékében járta a tengereket, s legtöbb műve ehhez az élményhez kapcsolódik. Bár a mai olvasó kevésbé találkozhat írásaival, a 20. sz. első évtizedeiben elsősorban az egzotikus tájak és erotikus szerelmi kalandok leírása alapozta meg népszerűségét. (Jellemző módon Isztambulban, ahová első ilyen élményei fűződnek, park és szálloda is viseli a nevét.) Érdeklődésének másik csomópontja a kegyetlen természettel mindennapos harcot vívó, tengeren járó emberek sorsa. Akárcsak másik híres regényét, Az izlandi halászokat, a végtelen, zord szépségű természet képeinek leírása teszi Yves testvérem sorait is feledhetetlen élménnyé.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!