TÖRTÉNELEM / Franciaország története kategória termékei
Egy

: Egy "tudományos" hadjárat: Napóleon Egyiptomban

Kiadás:

h. n., 1995

Kiadó:

Korrekt Nyomdaipari Kft.

Kategóriák:

Franciaország története Régészet Egyetemes történelem

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

220 p., ill., 3 kih. tbl.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9636502676

tartalom:

"Jó volt írni ezt a dolgozatot. Nem csupán azért, mert szeretem Egyiptomot és Napóleont (ebben a sorrendben), hanem azért, mert ennek a "tudományos" hadjáratnak üzenetértéke van, és ez, különösen most, időszerűvé vált. Háborúkra, hadjáratokra mindig szükség volt, van, lesz. Történelemhez konyító embernek - akár tetszik, akár nem - ezt el kell fogadnia. Nem mindegy azonban, hogy a kétszáz év távolság időben és térben hogyan cserélte ki a háború "minőségét". Ma naponta többen halnak meg, mint hónapok alatt Napóleon egyiptomi hadjáratában. Csak katonák, lázadók pusztultak el akkor, ma a halálos áldozatok jelentős része vétlen polgári áldozat. A legszörnyűbb azonban az értelmetlen pusztítás. A szép megsemmisítésének vágya, amit napról-napra kielégítenek. Vandálok, barbárok vagy balbániak? Nem érdemes jelzőkkel illetni őket: a lényeg, hogy pusztítják a történelmet, nem érinti meg őket az évszázadok illata, miként azt a meghódított Egyiptom - és az egyiptológia tudományának - szerencséjére Napóleonnal megtette az idő." Előszó

leírás:

Karton tokban.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!