TÖRTÉNELEM / Franciaország története kategória termékei
Memoiren der Ritterin d'Eon

Memoiren der Ritterin d'Eon

Kiadás:

Bern,

Kiadó:

Memoiren-Verlag

Kategóriák:

Franciaország története Regény, elbeszélés Életrajz Német nyelv

Nyelv:

Német

Terjedelem:

214 p.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

Charles-Genevive-Louis-Auguste-André-Timothée d'Éon de Beaumont (1728-1810) a titkos királyi hírszerző szolgálat legtehetségesebb ügynöke volt, akit XV. Lajos 1754-ben Chevalier Douglasszal azért küldött Szentpétervárra, hogy akadályozza meg az angolorosz szerződés megkötését és segítse elő az oroszfrancia diplomáciai kapcsolatok helyreállítását. A lovag akiről később sokan azt gyanították, hogy valójában a női nemhez tartozott szoknyában és Douglas unokahúgának szerepében utazott. Megbízatásának értelmében kapcsolatot kellett keresnie Voroncov alkancellárral, s rajta keresztül kihallgatást kieszközölni a cárnál. Helyette a cárnőhöz sikerült bejutnia. A cárnő a szép francia hölgyet felolvasó udvarhölgyként vette maga mellé. Így már könnyű volt eljuttatnia a cárhoz XV. Lajos levelét, amelyet a hírszerző a hosszú úton Montesquieu egy könyvébe kötve rejtegetett magánál. A sikeres akció után D'Eon lovagot hazarendelték Párizsba, ahol XV. Lajos többször bízott rá különböző feladatokat, személyes követeként küldte őt Európa nagyvárosaiba.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!