TÖRTÉNELEM / Franciaország története kategória termékei
Népi mozgalom és forradalmi kormány Franciaországban. 1793-1794

: Népi mozgalom és forradalmi kormány Franciaországban. 1793-1794

Kiadás:

Budapest, 1983

Kiadó:

Kossuth Könyvkiadó

Kategóriák:

Franciaország története

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

448 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9630920972

tartalom:

Soboul a francia forradalom legizgalmasabb problémáját tárgyalja: a népi mozgalom elemi erejű forradalmiságának és a tudatos forradalmi avantgarde – a Jakobinus klub majd a Forradalmi Kormány – centralizációs törekvéseinek kezdeti együtthaladását, majd tragikus eltávolodását, sőt szembefordulását. Soboul szerint a forradalom drámájának alapkonfliktusa a forradalmi tömegek és a jakobinus kormány ütközése. A korábbi felfogástól eltérően úgy véli, hogy a forradalmi kormányzat már 1793-ban is a „jakobinus burzsoázia” érdekeit képviselte a sans-culotte-ok ellenében, s 1794 népszerűtlen és antidemokratikus intézkedései csupán betetőzték ezt a folyamatot. Eltávolodik elődei (Mathiez, Lefebvre) „robespierre-izmusától”, anélkül azonban, hogy valamiféle „neohébertista” spontaneitásmítoszt teremtene.
Soboul – mint maga mondja nem ideológiatörténetet, hanem társadalomtörténetet kíván írni. A tőle megszokott óriási történelmi dokumentációval, ám a megszokottnál nagyobb drámai erővel írja le a francia forradalom kulcsévének eseményeit. Könyvében megelevenedik a szekciók és a népi társaságok, a párizsi sans-culotte-ok eddig kevéssé ismert világa, hallatlanul izgalmasan tárul elénk a forradalmi Párizs a Köztársaság II. évében.

leírás:

Érvénytelen könyvtári bélyegzővel.

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

900 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!