GAZDASÁG / Gazdaság vegyes kategória termékei
A franchise szerződés jogi aspektusai

: A franchise szerződés jogi aspektusai

Kiadás:

Budapest, 1994

Kiadó:

Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó

Kategóriák:

Gazdaság vegyes Jog Kereskedelem

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

199 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9632227921

tartalom:

"A franchising a közép-kelet-európai államok nyitottá válásával gyors és hatékony lehetőséget teremt arra, hogy ezen államok hozzájuthassanak piacgazdasági know-how ismeretekhez. Épp abban álla franchising egyik nagy előnye, hogy úgy járul hozzá a kereskedelem és szolgáltatóipar fejlődéséhez a kelet-európai államokban, hogy a franchise-átadó, aki ismereteit rendelkezésre bocsátja, tulajdonossá nem válik, és a teljes tőkebefektetést sem vállalja át. Mindez támogatja a gazdaság átalakulását és a tulajdonosi réteg megerősödését. A másik oldalról Kelet-Európa és a franchise-átvevő tulajdonosok elkerülhetik azt a szemrehányást, hogy gazdaságukat kiárusítják. Számtalan érv hozható fel a franchise előnyeit illetően, azonban nem szabad elfelejteni, hogy a franchise, mint jelenség nem hermetikusan, a maga zártságában jelentkezik, hanem a gazdaság teljesítőképességével szorosan összhangban. Ezért hibás lenne az az értékítélet, mely szerint a franchising a Nyugat aranytojást tojó tyúkja. A franchising sikeres mivolta az első lépésben inkább a szellemi tőkében jelenik meg, ugyanis a franchise-átvevő számára a know-how átadás révén komplex feladatok adódnak, amelyeket a vállalkozás sikere érdekében teljesíteni kell."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!