GAZDASÁG / Gazdaság vegyes kategória termékei
A gazdasági élet földrajzi alapjai I-II. kötet

A gazdasági élet földrajzi alapjai I-II. kötet

Szerző:

Kiadás:

Budapest, 1936

Kiadó:

Centrum Kiadóvállalat Rt.

Kategóriák:

Gazdaság vegyes Gazdaságtörténet Általános földrajz

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

751 p., ill.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"Egyetemi előadásaim fő céljául mindig azt tekintettem, hogy gondolkodni tanítsak, és hallgatóim látókörét szélesbítsem. Ezen célokat szolgálják a jelen kötetben formába öntött előadási jegyzeteim is. Ahhoz, hogy e célokat elérjem, bizonyos tárgyi tudást kell adni. Ezt az anyagot nézetem szerint nem szabad szűk korlátok közé szorítani. Viszont nem szükséges, hogy bizonyos jól körülírt anyagot a Föld minden területére nézve arányosan tanítsunk és megtanultassunk. Nem ismerek általános érvényű egyetemi tananyagot. Az egyetemen elsajátított ismeretek a hallgató érdeklődése szerint egyénileg különbözők lehetnek, sőt részben azok is kell, hogy legyenek. Az egyetemi hallgatónak kell, hogy egyéni érdeklődése, sajátos látóköre és ismeretek használatán gyakorlott ítélete legyen. Hogy látóköre mily irányban tágabb, az tőle függ. Az előadás ehhez anyagot kell, hogy nyújtson, távlatokat nyisson, sok irányú érdeklődést keltsen, további érdeklődésre, utána olvasásra, összehasonlításra, gondolkodásra és kritikára serkentsen."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!