GAZDASÁG / Gazdaság vegyes kategória termékei
A jövő kritikus elágazási pontjai

: A jövő kritikus elágazási pontjai

Kiadás:

Budapest, 1975

Kiadó:

Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó

Kategóriák:

Gazdaság vegyes Közgazdaság

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

284 p.

Kötésmód:

nyl

ISBN:

9632201698

tartalom:

"Kiadónk néhány évvel ezelőtt jelentette meg a szerzőtől "A nagy távlatok és a tervezés" c. kötetek. Ennek egyenes folytatása: "A jövő kritikus elágazási pontjai". A korábbi mű a következő ezredforduló körüli jövőképet és az ahhoz vezető út alaptendenciáit tárta fel, ez a kötet pedig az ezredfordulóhoz vezető út kritikusnak tekinthető elágazási pontjaival, illetve a fejlődési fordulópontokkal - gyakran ún. kényes kérdésekkel - foglalkozik. A két kötet kapcsolatáról így ír a szerző: "Korábbi és mostani könyvem mondanivalója közötti különbséget érzékeltetve azt mondhatom, hogy míg A nagy távlatok és a tervezés a folyam hömpölygésével, addig A jövő kritikus elágazási pontjai a folyamban levő örvénylésekkel, azok természetével foglalkozik. Bár az örvénylések általában nem változtatják meg a folyam folyását, mégis kellemetlenséget okozhatnak a hajósoknak, ha nem fordítanak figyelmet rájuk. Nézetem szerint nincsenek önmagukban kényes kérdések. Inkább kényessé váló problémák viszont akkor válnak kényesekké, ha nem figyelünk fel idejében az új jelenségekre, a kritikus elágazási pontokra, a fejlődés fordulópontjaira, az örvénylésekre, és nem készülünk fel idejében a megfelelő megoldásokra." A szerző a nagy távlatok kérdéseivel kapcsolatban a legújabb kutatások teljes ismeretében, a közgazdász szakértelmével és a jövőkutató élénk fantáziájával bontja ki az általános fejlődést alakító részösszefüggéseket. A kötetet elsősorban közgazdászoknak és tervgazdászoknak, továbbá a jövő problémái iránt érdeklődő más szakembereknek ajánljuk."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!