GAZDASÁG / Gazdaság vegyes kategória termékei
A meggazdagodás könyve. A Napló karácsonyi ajándéka az 1930. évre

: A meggazdagodás könyve. A Napló karácsonyi ajándéka az 1930. évre

Kiadás:

Budapest, 1930

Kiadó:

Minerva Nyomda

Kategóriák:

Gazdaság vegyes Gazdaságtörténet Művelődéstörténet Naptárak - évkönyvek

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

256 p.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

"A nagyok, az ismertek, a pénz fogalmával egyenértékű nevek sorakoznak egymás mellé ebben, a könyvben. A múlt és a jelen évszázad hatalmas "pénzcsinálói" állanak a riporter vetítőgépe elé, hogy annak a Röntgen-lámpája bevilágíthasson a szívükbe, a lelkükbe. Hogy meglássa az olvasó a lényeget, az embert, aki vagy ami az aranyhalmaz mögött áll .. . Az aranyhalmaz mögött rendszerint egy szegény ördögöt találunk, aki boldogtalan az egyéni életében vagy agyondolgozza magát semmiért, hiszen egyetlen aranyat sem vihet magával és még az a legszebb emberi, öröme sincs, hogy méltó utódok öröklik az összeharácsolt vagy keservesen összekalapált vagyont. Emberfeletti munkájuk, az aranynak áldozott élet szomorú akkorddal, végződik, másoké lesznek a milliárdok és korcs utódok kezében, ha nem is olvad el, de felaprózódik vagy meddővé válik a termelő tőke. Azok a kevesen, akik boldog családi életet éltek, legalább ezt a vigasztalást vihetik magukkal, de a nagy Krupp, aki szerencsétlen volt a házasságában, elhagyatott és lenézett, kinevetett öreg a halálban. Akit még arra sem tartott érdemesnek a környezete, a cselédjei, az általa kinevezett igazgatók dúskálkodó serege, a felesége vagy a fia, a háziorvosa, hogy enyhítse a haláltusa kínjait és lefogja a szemét .. . Korcs utóda, egyetlen fia, fejedelmi udvart tart, telve léhűtőkkel és tányérnyalókkal, akik Ebben a könyvben a világ tíz leggazdagabb emberének vagy családjának a történetét találja meg az olvasó, olyan vagyonok urairól olvashat, ami az átlagember képzeletét messze túlhaladja, de igazi boldogságot egyik történetben sem fog felfedezni. Az arany nem rozsdásodik, ezért nemesfém a neve, de idők folyamán kap valami patinát, foltok keletkeznek rajta, a ragyogása nem vakit, nem kábít. Ha figyelmesen olvassuk a Rothschildok, Rockefeller, Morgan és a többinek a történetét, világos szemmel fogjuk látni ezeket a napfoltokat."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!