GAZDASÁG / Gazdaság vegyes kategória termékei
M. A. Rothschild a bankalapító

: M. A. Rothschild a bankalapító

Kiadás:

Budapest, 1992

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Gazdaság vegyes Művelődéstörténet Életrajz

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Életek és korok

Terjedelem:

274 p., 7 tbl.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9630559544

tartalom:

"A Rothschild név összefonódott a pénzzel, a bankkal. A mindmáig a legnagyobb magánkézen lévő bankházat megalapító Meyer Amschel Rothschild életútja alkalmas arra, hogy az olvasó megismerje a 18. század végének németországi gazdasági viszonyait, a frankfurti pénzváltók, régiségkereskedők kulcsszerepét, a zsidóság helyzetét. Tanúi lehetünk, mint válik a 18. század utolsó évtizedeiben Frankfurt kis pénzváltójából Európa legnagyobb bankárja, legalábbis fiai révén, akik együttesen 1830-ban az akkori világ legnagyobb bankházává teszik a Rothschildok bankját. S mert a pénzzel valamiképpen minden összefügg, az olvasó bepillantást nyerhet a szűkebb gazdaságtörténeti eseményeken kívül a nagypolitikába éppúgy, mint a kor irodalmi életébe, a hadiesemények mellett a zsidóság kibontakozó emancipációjába. Az életrajz a korszak egy szeletét adja és segíti a közelmúlt és a jelen értelmezését."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!