GAZDASÁG / Gazdaság vegyes kategória termékei
Megjegyzések Malthus

: Megjegyzések Malthus "A politikai gazdaságtan elvei" című művéhez

Kiadás:

Budapest, 1969

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Gazdaság vegyes Közgazdaság

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

464 p

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"Ricardo megjegyzései Malthus 1820-ban megjelent "A politikai gazdaságtan elvei" című könyvéhez, száz évi lappangás után, csak 1919-ben kerültek elő a családi lomok közül; a Malthus-szöveggel egybekötött angol kiadása pedig először 1951-ben valósult meg. Ricardo és Malthus vitája a "Megjegyzések" írása előtt kezdődött, s megszakításokkal Ricardo 1823-ban bekövetkezett haláláig tartott. Malthus idézett könyve is jórészt válasz Ricardo "A politikai gazdaságtan és az adóztatás elvei" című 1817-ben megjelent alapvető művére. A "Megjegyzések" többnyire Malthus ellenvetéseivel foglalkoznak. Nézeteik főleg az érték és az ár fogalma és a földjáradék szerepe tekintetében különböztek, és alapjában véve mindketten megmaradtak eredeti álláspontjukon. A klasszikus politikai gazdaságtan fejlődéstörténete iránt érdeklődőknek valóságos kincsesbánya ez a most magyarul is megjelenő kötet."

leírás:

Érvénytelen könyvtári bélyegzővel.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!