GAZDASÁG / Gazdaság vegyes kategória termékei
Rendnek lenni kellene. Tények és elemzések a közigazgatás ellenőrzési és bírságolási tevékenységéről

: Rendnek lenni kellene. Tények és elemzések a közigazgatás ellenőrzési és bírságolási tevékenységéről

Kiadás:

Budapest, 2008

Kiadó:

KSZK Rop

Kategóriák:

Gazdaság vegyes Politika Közgazdaság

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Közigazgatási olvasmányok

Terjedelem:

340 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9789638777829

tartalom:

"A nyugdíjas színésznő lakása mellett illegálisan működő zajos, környezetszennyező műhely, amelyet az önkormányzat évek óta képtelen bezáratni. A főváros egyik legfrekventáltabb pontján, az egyébként hármas állami védelem alatt álló Citadellán engedély nélkül épített és egész szezonon keresztül, bizonyára jó haszonnal működtetett étterem-terasz. Az illegális erdőpusztítás, amely következtében pl. az Ózd környéki erdők 80 százalékát letarolták-ellopták. Az illegális szemétlerakás, aminek követkertében a települések környékén az erdők-mezők néha inkább egy szemétlerakóra emlékeztetnek. Vagy vegyünk néhány "klasszikus" témát, amelyre a köznyelv már saját terminológiát is talált: "olajszőkítés", "borpancsolás". Mind-mind a médiában széles körben tárgyalt témák, amelyek a közigazgatás ellenőrző-bírságoló tevékenységével, pontosabban annak eredménytelenségével foglalkoznak. A történetek eléggé egy kaptafára készülnek. Van az ügyes ügyeskedő, és vele szemben van az ügyetlen-tehetetlen állam. Az ügyeskedők gyakran nem is ügyesek, de a történet végére így-vagy úgy nyernek, a tehetetlenkedő állam pedig alulmarad. A harmadik szereplő, aki az egész történet igazi vesztese, legtöbbször meg sem jelenik a történetben. Az esetek többségében ugyanis túl sokan lennének. Mi mindannyian (a közösség, a társadalom) ott szerepelhetnénk a történetben a póruljárt királyfi, vagy modernebb kifejezéssel: a balek, a lúzer szerepében. Ez a könyv, illetve a mögöttes kutatás arra tesz kísérletet, hogy megvizsgálja, vajon a média történetei egyedi, atipikus esetek, vagy az állam, a közigazgatás tényleg olyan tehetetlen, mint amilyennek ezekben a történetekben látszik. Másként fogalmazva meg ugyanezt: az empirikus társadalomtudomány módszereivel azt vizsgáljuk, hogy a közigazgatás ellenőrző-bírságoló tevékenysége valóban eredménytelen-e, illetve mennyire eredményes? A kutatás megkísérli feltárni azokat az okokat is, amelyek a közigazgatás eredményessége vagy eredménytelensége mögött állnak."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!