GAZDASÁG / Gazdaság vegyes kategória termékei
Stratégiai menedzsment

: Stratégiai menedzsment

Kiadás:

Budapest, 2000

Kiadó:

Nemzeti Tankönyvkiadó

Kategóriák:

Gazdaság vegyes Közgazdaság Tankönyv

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Stratégiaalkotás

Terjedelem:

240 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9631907821

tartalom:

"A Strategialakotás sorozat első kötete - Stratégiai tervezés - a stratégiával kapcsolatos alapfogalmakkal, a stratégia tervezéssel, a SWOT elemzéssel, a stratégiai egységek pozicionálásával foglalkozik. A sorozat második kötete - Stratégiai menedzsment - szerves folytatása az elsőnek. Az ott bevezetett fogalmakra és módszerekre építve fejti ki a stratégiai menedzsment rendszerének jellemzőit. Áttekinti a 90-es években sikert aratott megközelítéseket és eljárásokat (reengineering, balanced scorecards, alapvető képességekre építő stratégiaalkotás, stratégiai szövetségek stb.), foglalkozik a szervezet és stratégia, az intézményi kultúra és stratégia kölcsönhatásaival. Nem marad ki a kötetből az informatikai forradalom hatásának és lehetőségeinek, a kommunikáció szerepének, az intuíció jelentőségének tárgyalása sem. Külön fejezet foglalkozik a stratégia megvalósítási problémáival, a monitoring és ösztönzési rendszerekkel. A záró fejezetben hazai körkép tárja elénk kis- és nagyvállalataink stratégiaalkotási gyakorlatát. Mindkét kötetet hazai és külföldi példák illusztrálják. Barakonyi Károly a Budapesti Műszaki Egyetemen szerzett villamosmérnöki, majd gazdasági mérnöki oklevelet. A DÉDÁSZ-nál üzemmérnök, majd termelési vezető, később a gazdasági tervezés irányítója. 1974-től a Janus Pannonius Tudományegyetem oktatója, a Stratégiai Menedzsment Tanszék alapítója és vezetője. 1988-ban a közgazdaság-tudomány doktora, 1990-től egyetemi tanár, 1994-től 1997-ig az egyetem rektora. "

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!