GAZDASÁG / Gazdaságtörténet kategória termékei
A polgári közgazdaságtan története az 1870-es évektől napjainkig. A marginális

: A polgári közgazdaságtan története az 1870-es évektől napjainkig. A marginális "forradalomtól" a keynesi "forradalmon" át, napjaink monetáris ellenforradalmáig

Kiadás:

Budapest, 1979

Kiadó:

Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó

Kategóriák:

Gazdaságtörténet Közgazdaság

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

621 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9632207246

tartalom:

"Mátyás Antal új könyve, bár támaszkodik az 1973-ban megjelent "A modern polgári közgazdaságtan története" című munkájára, annak anyagát szinte minden fejezetében nagymértékben továbbfejleszti, új kutatási eredményeivel bővíti. Sokoldalúbb, részletesebb, mélyrehatóbb lett a polgári elméletek bírálata. Jelentősen változott a könyvben Keynes elméleti rendszerét tárgyaló fejezet, különösen a pénz- és kamatelméletet mutatja meg új aspektusból. Helyet kapnak e fejezetben azok a viták is, amelyek Keynes követői és a jelenlegi infláció folytán a keynesi gazdaságpolitikát és Keynes elméleti rendszerét újból erősen támadó neoklasszikus közgazdák között lángolt fel. Új anyagként mutatja meg a könyv az utóbbi évtizedben kibontakozó, az árelmélet reformjával kapcsolatos kísérleteket, amelyek arra irányulnak, hogy a mikroökonómiai alapokon nyugvó árelmélet aspektusából mutassák meg azt, amit Keynes makrosíkon tárt fel, tudniillik hogy miért nem képes az ármechanizmus zavartalan működése a teljes foglalkoztatást biztosítani. Ugyancsak új anyagként a mű a jóléti közgazdaságtan területéről is kiragad néhány alapvető problémát. A könyv utolsó fejezeteiben a szerző újabb kutatási eredményeként az infláció problémájának mai polgári elméleteit tárgyalja, továbbá a keynesi "forradalom" ellen irányuló, elsősorban Friedman nevéhez fűződő monetáris "ellenforradalmat". Munkáját a mai polgári közgazdaságtan súlyos, Robinson asszony kifejezésével élve, második válságának felvázolásával zárja."

leírás:

Érvénytelen könyvtári bélyegzővel.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!