GAZDASÁG / Gazdaságtörténet kategória termékei
Banküzemtan [Reprint]

: Banküzemtan [Reprint]

Kiadás:

Budapest, 1987

Kiadó:

k. n.

Kategóriák:

Gazdaságtörténet Közgazdaság Kereskedelem

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

698 p.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

"A banküzemre vonatkozó mai ismereteink közlése akkor lehet eredményes, ha az anyagot sikerül olyan rendszerben előadni, amely a mellett, hogy áttekinthető, a jelenségek belső gazdasági összefüggését is kidomborítja. A tárgykör klasszikus művei a banküzem növelte ügyleteket pusztán azok legkiemelkedőbb jegyük szerint csoportosítják. Ezzel valóban hiánytalanul és egységes rendszerben adták az ismeretanyagot, de elhanyagolták a jelenségek okainak és összefüggéseinek feltárását. Ez nem is lehetett másként, mert századunk elején, amikor az említett munkák megszülettek, az üzemgazdasági kutatás még hőskorát élte. Ma már azonban egész irodalom van mögöttünk. Ha tehát banküzemtani kézikönyv ma lát napvilágot, ez nem szorítkozhat a régi rendszerek egyszerű lemásolására. Figyelembe kell vennie a magángazdaságtan. fejlődésének eredményeit, Ezek a megfontolások indítottak arra a meggyőződésre, hogy a fentebb vázolt rendszert olyannal kell helyettesítenem, amely a belső gazdasági összefüggésekre épül fel, Ez a rendszer önmagától kínálkozik a banküzem pénz- és tőkepiaci, valamint ügyfélszolgálatot teljesítő három tevékenységi körében. Ehhez képest: hitelüzlet, értékpapírüzlet és ügyfélszolgálat az a három terület, amely egymástól elhatároltan alkotja e munka alaprajzát. Erre építettem az anyagnak azt a hármas tagozását, amely 1. részében "A banküzemről általában" címen voltaképpen csak a mondanivalókat törekszik tisztázni; 2. részében "A banküzem adminisztrációja" címen az ügyletek technikai lebonyolításának általános ügyviteli képét mutatja be; 3. részében "A banküzem üzletvitele" címen pedig a rentabilitás, likviditás és biztonság elvének a gyakorlati üzletvitelben való érvényesítését ismerteti."

leírás:

Az eredeti kiadást 1947-ben a Tébe Kiadóvállalata adta ki.

Újrakötött példány.

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

9 000 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!