GAZDASÁG / Gazdaságtörténet kategória termékei
Harc a bányászokért 1989-1996

, : Harc a bányászokért 1989-1996

Kiadás:

Budapest, 1996

Kiadó:

Bányaipari Dolgozók Szakszervezete

Kategóriák:

Gazdaságtörténet Magyar történelem Politika

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

401 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9638558490

tartalom:

"Pillanatfelvételek, állóképek, szubjektív vallomások - ahogy a két szemtanú Ladányi András a Bányamunkás főszerkesztője és Hámori István Péter a Bányamunkás Kiadója látja - a rendszerváltásról és az azt követő küzdelmekről. Harcokról a bányászszakszervezet és a bányászat megmaradásáért. A csatának sok áldozata van. Sokan elvéreznek. Sokan sebeket kapnak. Senki sem vészelte át ezt a hat-hét évet sértetlenül. Legjobban a lelki sérülések fájnak. Ezek gyógyulnak a legnehezebben. Ezekről, küzdelmekről, a helytállásról, a kitartásról, a vesztésről és a kínlódva sok sebből vérezve kivívott győzelmekről szólnak az itt csokorba kötött írások. No és az "ellenfelekről", akik hol nyíltan, minden eszközt bevetve támadták a bányászatot, a bányászt és a bányászszakszervezetet, hol pedig orvul csaptak le ott, ahonnan senki nem várta az ütéseket. Kiválások, kilépések, elárulások, gyűlölködések, testvérharcok sem tudták padlóra kényszeríteni a bányászszakszervezetet. Pedig sokan - a bányászaton belül és kívül - megpróbálták. Az örökös harcban, az ütésváltásban, még jobban megedződött, egységgé kovácsolódott a BDSZ, az eredmények láttán sokan visszatértek és térnek a bányászszakszervezetbe. A BDSZ megmutatta az erejét és kiharcolta a tekintélyét a bányászatban, a szakszervezetek között, a mindenkori hatalommal szemben és a nemzetközi bányászszakszervezetben. Erről szól a szerzők válogatása a Bányamunkásban megjelent írásaikból. A két szerző az elmúlt időszak hű krónikása, hiszen mindenütt ott voltak, ahol történt valami a bányászatban. A szemtanú hitelességével tudósítanak. Ez a könyv szubjektív kordokumentum, melyben az alkotók segítségével újra átélhetjük a történeteket. Nem tudományos történelmi feldolgozás ez a kötet, hanem izgalmas, olvasmányos megközelítése a bányászszakszervezet sorsfordító 1989-1996-os éveinek." (Schalkhammer Antal)

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!