GAZDASÁG / Gazdaságtörténet kategória termékei
Jobbágylevelek

Jobbágylevelek

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 1951

Kiadó:

Közoktatásügyi Kiadóvállalat

Kategóriák:

Gazdaságtörténet Magyar irodalom Magyar történelem Művelődéstörténet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

318 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

˝A levelek többségében egész falvak közössége ír földesurának, vagy annak a hatóságnak, melytől ügyének elintézését várja. De nem ritkák az egyéni levelek sem, - a jobbágy védi nehéz munkával szerzett irtásföldjét a jogtalan terhek ellen, a lerongyolódott belső cseléd ruhát vár úrnőjétől, kétgyermekes özvegyasszony jelenti be, hogy nem végezhet annyi munkát, mint elhalt férje. [...] Ne tévessze meg az olvasót e levelek hangja. Formanyelv ez, azonban az udvariassági szólamok, az alázat és szolgálatkészség kifejezése korántsem fejezik ki a lényeget. A falu parasztsága alázatosan megszólítja az uraságot, végezetül biztosítja hűségéről és szolgálatkészségéről, közbül azonban a tárgyalás során kijelenti, hogy nem képes, vagy nem hajlandó bizonyos terheket viselni.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!