GAZDASÁG / Gazdaságtörténet kategória termékei
Jobbágytelek és parasztgazdaság az örökös jobbágyság kialakulásának korszakában. Tanulmányok Zemplén megye XVI-XVII. századi agrártörténetéből

Jobbágytelek és parasztgazdaság az örökös jobbágyság kialakulásának korszakában. Tanulmányok Zemplén megye XVI-XVII. századi agrártörténetéből

Szerző:

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 1966

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Gazdaságtörténet Helytörténet Magyar történelem Művelődéstörténet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

638 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"Miért szerepel kevesebb jobbágy a földesúri urbáriumokban, mint ugyanazon falvak dézsmajegyzékében? Hogyan lehetséges, hogy a falvak lakóinak nevei az örökös földhözkötöttség idején egy-két évtized alatt kicserélődnek? Mi az oka annak, hogy a XVII. század első felében a jobbágyok kevesebb gabonát termelnek, mint a XVI. század végén? Miért fogyatkozik állandóan az iparűző jobbágyok száma a falvakban? Ilyen és hasonlóan érdekes kérdésekre keres választ a kötet, amely XVI-XVII. századbeli Zemplén-megyei forrásanyagok alapján vizsgálja az örökös jobbágyság kialakulási korszakának azokat a gazdasági és társadalmi problémáit, amelyek előtt az utókor mindeddig értetlenül állt."

leírás:

Megjelent 550 példányban. Érvénytelen könyvtári bélyegzővel.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!