GAZDASÁG / Gazdaságtörténet kategória termékei
Két világháború között. Huszonegy év gazdasági- és társadalomtörténete.

: Két világháború között. Huszonegy év gazdasági- és társadalomtörténete.

Kiadás:

Budapest, 1942

Kiadó:

Renaissance Könyvkiadóvállalat

Kategóriák:

Gazdaságtörténet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

276 p.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

"Az első világháború után néhány évig szóltak a fegyverek a mellékharctereken. Az orosz polgárháborúk és a békeszerződésekkel elégedetlen államok és nemzetiségek egymásközti küzdelmei még sok szenvedést okoztak. A legyőzött nemzeteken belül önemésztő harcok, forradalmak és ellenforradalmak pusztították az életet és az anyagi javakat. A csak lassan szünő tengerzár további sanyarúságot jelentett a fizetésképtelenekké vált középeurópai nemzetek számára. A háborús pénzügyeknek a maguk teljességében csak a háború után mutatkozó hatásai - az amerikai Unión kívül - a győztes hatalmak pénzügyeit is szétzilálták és az infláció mélyébe taszították a legyőzötteket. A világgazdaság felborult egyensúlya, a gazdasági erőviszonyok nagy eltolódása sok országot megoldhatatlanoknak látszott feladatok elé állított. Európa legértékesebb nyugati területeit és Keleteurópa óriási térségeit feldúlták a csaták. A pénzromlás széles polgári rétegeket nyomott a proletársors felé. A hadiüzemek elbocsátott alkalmazottai békétlenkedtek. A Monarchia egysége helyébe a gazdasági nacionalizmus minden kellékével hirtelen felszerelt utódállamok léptek, a Baltikum négy új országa levált a mögöttes birodalom területéről. A háború, majd a békeszerződések hatása alatt régi kereskedelmi kapcsolatok szakadtak meg. A többi világrész rohamos iparosodása az európai ipari nemzetek külföldi elhelyezési lehetőségeit veszélyeztette, a tengerentúli mezőgazdaság megerősödése magában az óvilágban fenyegette a földművelés létalapját."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!