GAZDASÁG / Gazdaságtörténet kategória termékei
Magyar adóztatás a török hódoltságban

: Magyar adóztatás a török hódoltságban

Kiadás:

Budapest, 1981

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Gazdaságtörténet Magyar történelem

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

485 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9630523191

tartalom:

"A török országunk egyes részeit ugyan elfoglalta, de inkább csak a háta mögött hagyta, mint meghódította, hiszen saját hivatalait, saját törvényeit behozni nem bírta, kénytelen eltűrni, hogy azok a maguk szervezetében maradjanak, és hogy a maguk alkotmányával éljenek" - ekként summázta az egyik éles szemű magyar főúr 1555-ben az akkor már másfél évtizedes magyarországi török uralom tapasztalatait. A törököknek valóban sem akkor, sem később nem sikerült olyan egyeduralomra szert tenniük az ország megszállt részén, a hódoltságban, mint más általuk elfoglalt tartományokban. A magyar állam, egyház és magánföldesúr végig a török uralom időszakában megtartotta fennhatóságát csaknem az egész, hódoltsági terület felett: a törökkel párhuzamosan adóztatott, jogszolgáltatási és közigazgatási tevékenységet folytatott. Ennek a török-magyar együttes birtoklásnak legfontosabb megnyilvánulásáról ad átfogó képet Szakály Ferenc könyve, amely rendkívül sok eddig hasznosítatlan levéltári forrásanyag bevonásával, az egész, területre kiterjeszkedve változásaiban vizsgálja ennek az egyetemes történetben is szinte egyedülálló jelenségnek az okait, formáit és kihatásait.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!