GAZDASÁG / Gazdaságtörténet kategória termékei
Redemptusok. Gazdaság és életmód Kiskunfélegyházán a redempció első évszázadában

: Redemptusok. Gazdaság és életmód Kiskunfélegyházán a redempció első évszázadában

Kiadás:

Debrecen, 2000

Kiadó:

Multiplex Media

Kategóriák:

Gazdaságtörténet Helytörténet Magyar történelem Néprajz

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

307 p., ill.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9630394677

tartalom:

"1745-ben a Jászkunság népe egyszeri és megismételhetetlen lehetőséget kapott sorsának formálásához. Olyan lehetőséget, amely történelmét emberöltőkön át befolyásolta, s napjainkban is hat. Ebben a könyvben a Jászkun Kerület történelmét meghatározó redempció hatásainak feltárásához esettanulmánynak Félegyháza-Kiskunfélegyháza példája szolgál. A Kiskun Kerület egykori székvárosa adja a térbeli keretet annak bemutatásához mit jelentett a jász-kun szabadság, földtulajdon és önkormányzat az egyén és a helyi társadalom számára. A könyv a korabeli Félegyháza agrártársadalmát és annak vezető rétegét a redemptusokat állítja előtérbe. Az agrárgazdálkodást és hatásait a települési szinttől az egyes családok szintjéig vizsgálja. A szerző egy család életmódjának és gazdálkodásának elemzését éppoly fontosnak tartja, mint a helyi társadalom és település formálódását. Ebben a műben is érzékelteti, számára a történelem alapkérdése az, hogyan élik meg az egyes emberek hétköznapjaikat és ünnepeiket, hogyan tudnak élni kivívott szabadságaikkal."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!