TERMÉSZETTUDOMÁNY / Geológia kategória termékei
Hidrodinamikai és transzportmodellezés I. Processing MODFLOW környezetben

: Hidrodinamikai és transzportmodellezés I. Processing MODFLOW környezetben

Kiadás:

Szeged, 2004

Kiadó:

GÁMA-GEO Kft.

Kategóriák:

Geológia Vízügy

Terjedelem:

159 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9636616361

tartalom:

Ez a könyv egy kétrészesre tervezett mű első kötete. Célja bevezetni az olvasót a hidrodinamikai és transzportmodellezés elméletébe és gyakorlatába.
A kötet első fele a Szabó Imre szerkesztésében korábban megjelent „Szennyezett területek kármentesítése” című könyv modellezéssel foglalkozó részének kissé átdolgozott, aktualizált kiadása. A kötet második felében adom közre a Processing MODFLOW for Windows (PMWIN) környezet magyar nyelvű leírását. A közeljövőben – kollégáim közreműködésével – megjelentetni szándékozott második kötetbe a PMWIN környezetben történő transzport-modellezést foglaljuk össze, továbbá számos példán és esettanulmányon keresztül gyakorlati tanácsokat is adunk. A számítógépes szimuláció egyfelől komoly szakmai feladat, tekintve, hogy nemcsak a vízföldtannak, a szivárgás hidraulikájának, a matematika egyes fejezeteinek ismeretét, de számítástechnikai, sót egyes esetekben programozási ismereteket is megkövetel. Mielőtt azonban gyorsan letenné a könyvet az olvasó, mondván ez valami ördöngösség, meg kell jegyeznem: éppen az ellenkezője az igaz! A modellezés egy olyan eszköz, amivel könnyen sikerélményhez jutunk, játszva tanulhatjuk meg – általában saját hibáinkon keresztül – a felszín alatti vizek szivárgásának törvényszerűségeit, a fizika által szabott korlátokat. A modellezés során eljátszhatunk a „mi lenne, ha” típusú gondolatokkal, vizsgálhatjuk, hogy ,,működhet-e” a Természet úgy, ahogy azt mi gondoltuk!
 

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!