TERMÉSZETTUDOMÁNY / Geológia kategória termékei
Talajkémia

: Talajkémia

Kiadás:

Budapest, 1988

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Geológia Kémia

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

292 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9630546736

tartalom:

"A talajtermékenység fenntartását és növelését célzó eljárások továbbfejlesztéséhez nélkülözhetetlen a talajban lejátszódó kémiai folyamatok, kölcsönhatások részletes elemzése. A szerző széles körű szakmai rálátással, átgondoltan válogatta össze azokat a kémiai és kolloidkémiai tárgyköröket, amelyek a legfontosabb jelenségek kvantitatív értelmezéséhez, s a folyamatok egymásra épülésének bemutatásához szükségesek. A könyv első fejezetei a fontosabb fizikai-kémiai alapösszefüggéseket és a szilárd, folyékony, légnemű talajalkotórészek tulajdonságait foglalják össze. Külön fejezetek tárgyalják az oldódási- és redoxiegyensúlyokat, a talajkolloidokra alkalmazható korszerű kolloidkémiai ismereteket, s az adszorpció és ioncsere elméletét (beleértve a specifikus kation- és anionadszorpciót is). Az utolsó két fejezet a talajsavanyodás folyamatainak elméleti alapjaival, a kémhatást és a sav-bázis pufferképességet befolyásoló tényezőkkel, illetve az anyagtranszport leírásával, modellezésével foglalkozik. A fontosabb témakörök áttekintését szemléletes ábrák és - ahol szükséges - számítási példák segítik elő."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!