"A könyvben oldalanként egy vagy két fajt (főfajt) mutatunk be részletesen. Az egyes fajok jellemzésénél megtalálhatóak az előfordulásukkal, elterjedésükkel, életmódjukkal, biológiájukkal és étkezési értékükkel, fogyaszthatóságukkal kapcsolatos információk is. A gombafajok jellemzőit színes fényképfelvételeken és festményeken mutatjuk be, ami a kezdő gombász számára is megkönnyíti felismerésüket. Az oldalakon látható nagyméretű fotókon (főkép) mindig természetes környezetükben láthatjuk a fajok legjellegzetesebb példányait. A határozáshoz szükséges fontos tulajdonságokat, amelyek a főképen nem láthatók, további kisebb méretű képeken (pl. keresztmetszeti képen) mutatjuk be. Az oldalak szélén, halványsárga mezőben a termőhelyről készült kép látható, alatta a gombafaj előfordulási adatai és legfontosabb tulajdonságai találhatók. A sárga mező alján általában a kettévágott gombáról készült képet (akvarellt) láthatjuk, amelyen jelezzük a keresztmetszeti képen megfigyelhető, fontos tulajdonságokat is. Az információs tábla bézsszínű mezőjében a hasonló mérgező („Vigyázat, mérgező”) vagy a nem ehető („Vigyázat, nem ehető”) fajokról olvashatunk fontos tudnivalókat, különös tekintettel az ehető gombák mérgező párjaira. A halványkék mezőben a „Gombász kisokos” további hasonló fajokról oszt meg velünk információkat."
MEZŐGAZDASÁG / Gombászat kategória termékei
Tanja Böhning, Andreas Gminder: Melyik ez a gomba?
Kiadás:
Budapest, 2009
Kiadó:
Kategóriák:
Terjedelem:
319 p.
Kötésmód:
papír
ISBN:
9789639889514