MEZŐGAZDASÁG / Gombászat kategória termékei
Ehető és mérges gombák

, : Ehető és mérges gombák

Kiadás:

Budapest, 1973

Kiadó:

Mezőgazdasági Kiadó

Kategóriák:

Gombászat

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

378 p., ill.

Kötésmód:

nyl

tartalom:

"Gombáskönyvünk mindenkinek szól, használhatja a gombagyűjtő, a kiránduló, diák és felnőtt, megtanulhatja belőle a gombaismeretet mindenki, aki szereti a természetet és nyitott szemmel, tudatosan akarja látni szépségeit. De tartalmazza a könyv a gyakorlati gombaismeretet szakmai szinten is, és így a hivatásos piacellenőr és gombaismerő részére ugyancsak megadja a szükséges tudnivalókat. A könyv anyagát igyekeztünk úgy összeállítani, hogy előismeretek nélkül is mindenki használhassa, és megtanulhassa belőle azt, ami a gyakorlatban a gombák biztos felismeréséhez szükséges. Felvettük a könyvbe valamennyi mérges gombánkat és az összes fontos ehető, valamint a gyakran található egyéb gombáinkat. A tájékozódás kedvéért ismertetni kell ugyanis a gyakran előkerülő élvezhetetlen gombákat is, amelyek megkülönböztetése a többi gombától ugyancsak fontos. Szem előtt tartottuk az egyre nagyobb arányokban kibontakozó gombaszakoktatást, és a műveltség kiterjedésével járó megnövekedett személyi igényeket. Az ismert irodalmi adatokon kívül könyvünkben megtalálható sok személyes tapasztalaton alapuló, eddig még nem közölt egyéni adat is. Gombáskönyvünknek már volt két kiadása, 1954-ben, majd 1963-ban Ehető és mérges gombáink címen. A mostani kiadásban azonban az előzőekből csupán a bevált szerkezetet és egyes fajleírásokat tartottunk meg, de a 120, illetve 160 gombaleírás most már 222-re szaporodott. Az illusztrációs anyag a régi rajzok helyett színes, valamint fekete-fehér fényképanyagra támaszkodik."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!