SZÉPIRODALOM / Görög irodalom kategória termékei
Antigoné ; Élektra

: Antigoné ; Élektra

Kiadás:

Budapest, 1956

Kiadó:

Új Magyar Könyvkiadó

Kategóriák:

Görög irodalom Dráma

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Világirodalmi Kiskönyvtár

Terjedelem:

129 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

˝Szophoklész (i. e. 496-406) két tragédiájának hősei két és félezer év távolából szólnak a mai nézőhöz, olvasóhoz, mondanivalójuk mégis mindenkit érint, mindenkit érdekel. A jó és a rossz, az igaz és a hamis, a törvény, a bűn és a kötelesség összeütközése az emberi élet alapjait érintő kérdések, ezekkel vívódtak Szophoklész hősei csakúgy, mint minden kor élő emberei, minden irodalmi alkotás alakjai. Ha Antigoné és Élektra másként gondolkoznak is, mint mi, mégis közel állnak hozzánk, mert állhatatos lelkiismeretük parancsához hű alakjuk a tiszta emberi törekvések magasabbrendűségét igazolja a pusztító erőszak hatalmával szemben. Bár sorsuk tragikus, mégsem lehangoltan, hanem lélekben megerősödve tesszük le a könyvet.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!