SZÉPIRODALOM / Görög irodalom kategória termékei
Iphigenia Taurisban

: Iphigenia Taurisban

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1909

Kiadó:

Franklin-Társulat

Kategóriák:

Görög irodalom Klasszika-filológia Dráma

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

112 p.

Kötésmód:

karton

tartalom:

Iphigénia, Agamemnón és Klütaimnésztra leánya Taurisz szigetén él száműzetésben a barbár szkűthák között. meggyilkolt atyja és anyja emléke kísérti, és azt hiszi, ő felelős testvére, Oresztész haláláért. Mindeközben Thoász, a szkűtha zsarnok attól fél, hogy közeledik a vég. Oresztész és társa, Püladész hajótörést szenved Taurisz szigetén, és Thoasz zsoldosai elfogják őket. Oresztészt és Püladészt eleinte börtönben tartják, elkülönítve. Iphigénia megjelenik, és bár érdeklődik Oresztésztől családja sorsa iránt és sajátos vonzalmat érez iránta, a két testvér nem ismeri fel egymást. A foglyul ejtett idegen azt mondja Iphigéniának, hogy Oresztészt megölték Mükénében. A hír hallatán Iphigénia magányosan bánkódik, és hogy halott bátyját meggyászolja, egy gyászszertartást rendez. Iphigénia csélekvésre szánja el magát: életjelet akar küldeni testvérének, Elektrának Görögországba, és ezért elhatározza, hogy a rabok egyikét kiszabadítja. Oresztész és Püladész merő nemeslelkűségből egymást ajánlja: mindkettő a szigeten akar maradni és meghalni a másikért. Bár eredetileg Iphigénia inkább Oresztészt szabadítaná ki, beleegyezik, hogy végül Püladészt küldi nővéréhez. Oresztészt fel fogják áldozni - és a saját húgának kell ezt megtennie. A dühös Thoasz hiába követeli Püladész életét is: Püladész csak azért egyezett bele, hogy ő szökjön el, hogy segítséget hozzon. Társaival megölik Thoaszt. A háborús hangulatot Diana istennő megjelenése hűti le: megszabadítja Oresztészt az anyagyilkosság terhétől és megparancsolja a testvéreknek, hogy térjenek haza.

leírás:

Átkötött példány.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!