MŰVÉSZET / Grafika kategória termékei
Szász-Sebes /metszet/

Szász-Sebes /metszet/

Illusztrátor:

Kategóriák:

Grafika Metszet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

25 × 15 cm

tartalom:

"A XIX. század első felében már igen jelentős tájképfestő-kör dolgozott itthon, illetve utazgatott szerte Európában és a keleti tájakon. Az ő tájrajzaik, akvarelljeik azonban más szempontok szerint készültek, és a topográfiai albumok illusztrációitól mindig különböztek, hiszen míg az előbbi esetében a művész a természet bemutatásának módozataival küzdött, az utóbbinál az illusztrálás igénye bizonyos határokat szabott. E kétségtelenül létező határok ellenére Ludwig Rohbocknak sikerült egyéni, csak rá jellemző stílust kialakítani, ez lett népszerűségének fő forrása, s ez teszi a mai műélvező számára is azonnal fölismerhetővé látképeit. Nagy erőssége a nézőpont sajátos, újszerű megválasztása volt. Míg a korábbi, a XIX. század elejétől folyamatosan megjelenő tájképalbumok és –sorozatok gyakran vették át egymástól egy-egy hely bemutatásának módját, olykor sematikusan ismételve bizonyos képtípust, Rohbock rajzait az tette különösen vonzóvá, hogy régóta és gyakran bemutatott helyszínek újfajta, szokatlan képét alkotta meg."

leírás:

Hunfalvy János Magyarország és Erdély eredeti képekben c. munkájában szereplő, Ludwig Rohbock által készített, eredeti acélmetszet.

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

4 000 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!