MŰVÉSZET / Grafika kategória termékei
Szerelemkereső.  108 algráfia

: Szerelemkereső. 108 algráfia

Kiadás:

Nagyvárad,

Kategóriák:

Grafika

Nyelv:

Magyar

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

A Szerelemkereső voltaképpen szöveggel kísért képregény, ahogy korabeli kritikusai mondták, képdráma, amelynek érzelmi és vizuális forrása Ruzicsaky György nagyváros-élménye. A részben mítikus, részben népmesei indíttatású szöveget nem kis költi vénáról tanúságot téve maga a mvész írta, sajátos, filozófiai gondolatokat rögzíve, a szabadvers áradó formáiba. A szöveges-képes történet tárgya röviden elmondható, a modern kapitalista civilizációt jelképez Uzuk városa elveszti a szerelmet, s ezért a város urai elküldik Arémust, a szép és okos ifjút, hogy szerezze vissza ezt a életet jelent emberi érzést. Arémus, a szerelemkeres elindul hát, hogy eleget tegyen küldetésének, mely során akárcsak a Divina Commedia hse megjárja a földi lét minden poklát, míg végül valódi élettársra lelve rádöbben arra, hogy a torz jelenbl való kilábalás egyetlen útja a teremt munka és a kölcsönös szolidaritás, azaz egy új, igazságos, minden önkényt és önzést felszámoló társadalmi formáció lehet. A Szerelemkeres, ha verses szentenciák kísérik is, elssorban képzmúvészeti teljesítmény, s mint ilyen méltó párja a kor hasonszellem alkotásainak. Formanyelve kiaknázza, és sok eredeti ötlettel gazdagítja a huszas-harmincas évek mvészeti töekvéseit, expresszív látomások, konstruktív és absztrakt kompozíciók teszik színessé, változatossá és döbbenetessé a m szimbolikus mondanivalóját, amely ma, 70 év múltán is megfogja nem csak a tekinteteket de a lelkeket is. (Tasnádi Attila) Az algráfia technikája síknyomás, legközelebbi rokona a litográfia. Nem visel el magas példányszámot. E műből néhány tucat készülhetett. A könyv igen jó állapotban van a lapok sértetlenek, egyetlen hiba, hogy a könyv gerincének alsó negyede repedt.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!