MEZŐGAZDASÁG / Gyümölcstermesztés kategória termékei
Jövedelmező kajszitermesztés

: Jövedelmező kajszitermesztés

Kiadás:

Kecskemét, 1948

Kiadó:

k. n.

Kategóriák:

Gyümölcstermesztés Mezőgazdaság általában

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

64 p.

Kötésmód:

fűzött

tartalom:

"Jelen szerény munkát a magyar homok áldozatos dolgozóinak ajánlom. Boldog lennék, ha kísérleti tapasztalataim és tanácsaim előbbre vinnék a kajszitermesztés biztonságának kérdését. Az a 20 év, amelyet 1927 óta az alföldi homoki gyümölcstermesztés szolgálatában eltöltöttem és amely idő alatt a Duna-Tiszaközi magyarság éjt-nappallá tevő építő munkáját és lankadatlan szorgalmát megtanultam csodálni és tisztelni, engem is magával ragadott, kísérleti telepet létesítettem, hogy szemtől-szembe láthassam a problémákat és gátlás nélkül kivitelezhessem a tudományos feltevéseket. Most örömmel teszek eleget a minden oldalról megnyilvánuló felkérésnek, hogy a 12 éves kísérleti eredményeket közreadjam. A kísérletek főtengelye a homoki kajszitelepítések járványszerű pusztulásának megakadályozása volt. Ez a tétel a gutaütés néven ismert problémakört foglalja magában. Ezentúl a kajszitermesztés jövedelmezősége volt a vezető gondolat. Azzal a nyugodt tudattal adom ezt a kis könyvet a kajszitermelő közönség kezébe, ha a kapott tanácsokat követi, termelő munkájának meg lesz a várt eredménye. És ha kajszifáiból el is pusztul néhány, a veszteség könnyen, elviselhető lesz. Az Alföld homokja pedig komoly részévé válik Kertmagyarország kialakulásának. Kecskemét. 1948 február hó."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!