SPORT ÉS PASSZIÓ / Haditechnika kategória termékei
Japán és kínai harcművészetek kislexikona

, : Japán és kínai harcművészetek kislexikona

Kiadás:

Budapest, 1988

Kiadó:

HungáriaSport Reklám és Marketing Vállalat

Kategóriák:

Haditechnika Japán Kína Lexikon

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

87 p.

Kötésmód:

fűzött

ISBN:

9637543996

tartalom:

"Hazánkban az ázsiai harcművészetek közül a hetvenes évekig csupán a cselgáncsot (a judót) ismerte a nagyközönség. Hallani talán hallott, olvasni talán olvasott valamit a karatéről, az aikidóról vagy a ju jutsuról, de pontosan, szakszerűen megfogalmazni aligha tudta volna bárki is. Aztán - szinte varázsütésre - gombamódra kezdtek el szaporodni nálunk is a Távol-Kelet legkülönfélébb harci művészetei; mindenekelőtt a karate sokféle változata: a kyokushinkai, a shotokan, az all-style és a taekwon-do, továbbá a ju jutsu, az utóbbi években a kendo, és sorolhatnánk még egyéb, az említettekhez közel álló önvédelmi stílusirányzatokat is. A hetvenes évektől kezdődően tehát - mintha csak a környező országoktól való többéves, talán évtizedes lemaradást akarta volna bepótolni - olyan információözön (video, sajtó, film, szakirodalom) árasztotta árasztotta el az embereket, hogy az ezekben való eligazodás hovatovább gondot okoz még a szakember számára is. Nos, a könyv szerzői - elismerés segítő szándékú és bátor kezdeményezésükért! - éppen ebben kívánnak segítségére lenni mindazoknak, akik érdeklődést mutatnak a délkelet-ázsiai harci művészetek iránt, az eddigieknél is pontosabb, részletesebb információkat szeretnének megtudni ezekről. A szerzők, hogy "testközeli" ismereteket szerezzenek, maguk is "belekóstoltak" a budósportok egynémelyikébe, több-kevesebb sikerrel. De a mögöttük meghúzódó filozófiai háttér talán még a látványos technikai anyagnál is jobban érdekelte őket. A különféle klubokat segítve, menedzselve tapasztalták, mennyire szükség volna egy olyan szakkönyvre, amely segítené eloszlatni az emberek fejében a homályos foltokat, segítené a tisztánlátást, a pontosabb megismerést. Bízva abban, hogy nemes törekvésüket siker koronázza, ajánlom a könyvet minden budósport iránt érdeklődő kedves olvasó figyelmébe."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!