TÖRTÉNELEM / Hadtörténelem kategória termékei
A délszláv háborúk

: A délszláv háborúk

Kiadás:

Budapest, 1997

Kiadó:

Napvilág Kiadó

Kategóriák:

Hadtörténelem Balkán

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

157 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9639082112

tartalom:

˝Az 1991 utáni délszláv háborúk az európai történelem 1945 óta legvéresebb - talán ma is csupán szünetelő - eseményei voltak, s méltán állnak mind a szakmai, mind a közérdeklődés előterében. Nem véletlen, hogy a jugoszláv kérdés az elmúlt évek európai publicisztikájának leggyakoribb témáihoz tartozott. Néhány írás ugyan megjelent már a magyar könyvpiacon is e témában, de a történetírás és a politológia eszköztárán alapuló összefoglalás még nem született. A szerző a jugoszlávizmusnak és a délszláv nemzetek önrendelkezési törekvéseinek egymáshoz való viszonyát történetileg bemutató bevezető után részletesen tárgyalja az ország nacionalizálódásának folyamatát és okait az 1970-1980-as években, majd elemzi a Titó-i föderációt gyakorlatilag már megsemmisítő ún. antibürokratikus forradalmat és a köztársaságok politikai vitáit Jugoszlávia átszervezéséről. Ezt követően - e kötet terjedelmének csaknem a felében - az 1991-1995-ös háborús évek eseményeit foglalja össze. A könyv bemutatja a háború kronológiáját és politikus főszereplőit, majd a délszláv államok néhány jellemző statisztikai adatsorát ismertető függelékkel és térképsorral, valamint névmutatóval zárul. Az ismeretek összefoglalásával és rendszerezésével hiánypótló munka reményeink szerint hozzájárul a Magyarországgal szomszédos és sok hasonló problémával küzdő délszláv régió (amely régióban a magyar nemzet egy része közvetlenül is érintett) jobb megismeréséhez, hasznosítható a felsőoktatásban, s a téma tragikus közelmúltbeli aktualitása miatt számot tarthat a szélesebb olvasóközönség érdeklődésére is.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!