TÖRTÉNELEM / Helytörténet kategória termékei
A pataki kollégium zenei krónikája

, : A pataki kollégium zenei krónikája

Kiadás:

Budapest, 1984

Kiadó:

Zeneműkiadó

Kategóriák:

Helytörténet Művelődéstörténet Pedagógia Zene

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

222 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9633305268

tartalom:

"A sárospataki kollégium és főiskola nemrég volt 450 éves. Jelentősége messze meghaladja egy köznapi iskoláét. Tanárai sorában szerepel Comenius, akit Lorántffy Zsuzsánna hívott meg Patakra tanárnak, Tolnai Dali János, a magyar nyelvű éneklés bevezetője, Apáthy János, a modern kottaírás meghonosítója, Ivánka Sámuel, az énekeskönyv reformátora és Szabó Ernő, aki Bartók és Kodály művészete mellett sorakoztatta fel a diákokat. A tanárokhoz méltóak voltak a tanítványok is, többek között Bessenyei György, Kazinczy Ferenc, Csokonai Vitéz Mihály, Tompa Mihály, Egressy Béni, Gárdonyi Géza, Móricz Zsigmond. "Patak - ifjúság - éneklés" - ez a hármas egység jellemezte évszázadokon át a sárospataki kollégiumot. Erről kaphatunk hiteles képet a főiskola két egykori tanárának gazdagon dokumentált írásaiból. Érdeklődésre tarthat számot a Patakon énekelt dalokból álló válogatás, valamint a kollégiumot bemutató képanyag is."

leírás:

Érvénytelen könyvtári bélyegzővel.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!