TÖRTÉNELEM / Helytörténet kategória termékei
Balatonszentgyörgyi képes krónika

: Balatonszentgyörgyi képes krónika

Kiadás:

Balatonszentgyörgy, 1978

Kiadó:

k. n.

Kategóriák:

Helytörténet Néprajz Balaton

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

124 p., ill.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

„Balatonszentgyörgy a csalódások kisközsége. Nevét a térképről ismerik, mivel a Balaton délnyugati csücskének elágazó pontja, de egyebet aki tudni róla. Nem volt híressége, nem történtek itt országos események. Egyszerű emberek élnek és halnak e faluban. Van, aki leszáll a vonatról és keresi a Balatont. Csalódik, mert a védett nádas eldugott partja két kilométerre van. Van, aki nagy települést keres, s csalódik, mert csak egy kis községet talál. Van, aki üdülőt keres, hiába. Van, aki hamis történelmet keres és igazi mesét talál. Van, aki borát dicséri, vagy fitymálja üzemeit, majd meghajol, mert kalapját elvitte a balatoni szél. Ezt a falut nem könnyű megismerni. Az emberek szeretik itt a mesét. A valóságból is mesét csinálnak: kurtítják, toldják, ferdítik, igazítják magukhoz. Itt ez az igazság.”

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!