TÖRTÉNELEM / Helytörténet kategória termékei
Nyírség

: Nyírség

Kiadás:

Budapest, 1974

Kiadó:

Gondolat Könyvkiadó

Kategóriák:

Helytörténet Néprajz

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

313 p.

Kötésmód:

félvászon

ISBN:

9632800249

tartalom:

"Erdész Sándor, a nyíregyházi Jósa András Múzeum munkatársa két évtizede gyűjti Szabolcs-Szatmár népi kultúrájának tárgyi és szellemi emlékeit. Számos dolgozata, több könyve jelent már meg, elsősorban a népköltészet köréből. A Nyírség című kiadvány nemcsak a szerző kutatásait összegezi, hanem a múzeumi adattárakban őrzött, illetve a különböző kiadványokban ez ideig megjelent tanulmányok, gyűjtések fontosabb eredményeit is. A kötet általános áttekintést ad a Nyírség történetéről, népmozgalmairól, az anyagi és a szellemi kultúra legfontosabb ágairól. A táj néprajzának bemutatásakor a szerző a századfordulót veszi alapul, de utal a régebbi és a jelenlegi hagyományokra is. Erdész Sándor sajátos nyíri stílusa, nyelvezete a kiadvány minden során érződik. Ennek köszönhető, hogy szakembereknek és érdeklődőknek egyaránt érdekes, élvezetes olvasmányt nyújt. A könyvet a helytörténészek, honismereti kutatók is nagy haszonnal forgathatják."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!