TÖRTÉNELEM / Helytörténet kategória termékei
Sárrétudvari néprajza

: Sárrétudvari néprajza

Kiadás:

Debrecen, 1993

Kiadó:

Ethnica Kiadás

Kategóriák:

Helytörténet Néprajz

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

546 p., ill.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9634717942

tartalom:

"A honismereti kutatás jelentős eredménye ez a kötet. Szerzője a magyar néprajzi gyűjtőmozgalom, a magyar honismereti kutatások kiemelkedő alakja. Érdeklődése a népi kultúra értékei iránt régi keletű, szülőfalujából származik. A hagyományokat tisztelő, azokhoz ragaszkodó földműves családban született, s ez a szemlélet egész életútjára rányomta bélyegét. A néprajztudománnyal való találkozására viszonylag későn, életének negyedik évtizedében kerül sor, amikor az ötvenes évek parasztgyűlölő politikai viszonyainak közepette határozottan kiállt az övéi mellett. A szigorú felelősségre vonás nem is maradt el. Mégis, ez az esemény volt az, amely elindította a paraszti kultúra emlékeinek tudatos összegyűjtése, tudományos igényű feltárása útján. Beiratkozott a budapesti egyetemre, ahol elvégezte a néprajz szakot. Így vált egy egész életére kiható élmény hatására a magyarság néprajzi értékeinek hivatott gyűjtőjévé, kutatójává."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!