TÖRTÉNELEM / Helytörténet kategória termékei
Szénbányászat a dorogi medencében 1781-1981

: Szénbányászat a dorogi medencében 1781-1981

Kiadás:

h. n., 1981

Kiadó:

k. n.

Kategóriák:

Helytörténet Szociográfia Technikatörténet Bányászat

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

147 p., ill.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

Könyvünk a neves forrásmunkák ellenére sem pályázik a tudományos történeti munka rangjára. Bányászatunk 200. évfordulójára készült, és ennek megfelelően célja nem több mint általában az emlékkönyveké: a szaktudományok, a történetkutatás és a szociográfia eszközeivel, de azoknak csupán határmezsgyéjén haladva, a szakmánkban tájékozatlan és a szaknyelvet nem ismerő olvasó számára is érthető tájékoztatást kívántunk nyújtani a Dorog környéki bányászok életéről, munkájáról, küzdelmeiről, bányászatunk múltjáról, jelenéről és jövőjének lehetőségéről.
Ezt tartalmazza könyvünk első része.
A második rész (az üzemek története) elsősorban a vállalat dolgozói számára készített, és ennek megfelelően a szükséges helyismeretet feltételező adatközlés. Az így is igen terjedelmes anyag feldolgozásánál csupán a legfontosabb üzemi események krónikaszerű felsorolására szorítkozhattam úgy, hogy – a megrendelő kívánságának eleget téve – az utolsó 20 év történetét kissé részletesebben tárgyaltam.
Ez volt a szerző meghatározott feladata, amelyet – munkatársaim értékes segítségével – az idő és a terjedelem szorításában így sikerült teljesítenem. (Tóth Tibor)

leírás:

A könyv a borítójába fordítva van bekötve.

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

6 000 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!