TÖRTÉNELEM / Helytörténet kategória termékei
Szigetvári emlékkönyv

Szigetvári emlékkönyv

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 1966

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Helytörténet Hadtörténelem

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

402 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"1966-ban van négyszáz éve annak, hogy Szigetvár, a török elleni védelem főfontosságú magyarországi bástyája hősi küzdelem után elesett. Ostromát Magyarország határain túl is feszült figyelem kísérte, és elestétől visszhangzott Közép-Európa. Azóta évszázadok peregtek le. A történészek ezalatt vissza-visszatértek ehhez a nagy horderejű eseményhez. Munkáik elsősorban hadi szempontból foglalkoztak vele. Nem vizsgálták Szigetvár jelentőségét oly nagy és széles körben, mint aminő nagy és széles körben küzdelmét egykor, a XVI. században figyelték. Most, a négyszázadik évfordulóra történészek, e kötet munkatársai kiterjedően világot vessenek Szigetvár ostromának okaira, lefolyására és következményeire. Európa nyugati felén a XIV-XV. század folyamán a központi hatalom, az uralkodók hatalma erősödött, a rendeké sorvadt. Kelet-Európában ugyanakkor éppen az ellenkező folyamat ment vége: a központi hatalom gyengült, és a rendeké erősödött. Ennek a következményeként gyengült meg a magyar állami is, és nem tudta többé a törököt déli határain feltartóztatni..."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!