SZÉPIRODALOM / Humor kategória termékei
Csendélet

Csendélet

Illusztrátor:

Kiadás:

Budapest, 1965

Kiadó:

Corvina Kiadó

Kategóriák:

Humor Karikatúra

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

sztl.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

Várnai György grafikus, karikaturista, rajzfilmtervező (Budapest, 1921.-Budapest, 1991.) 1946-ban végzett a Magyar Iparművészeti Főiskolán, grafikus diplomát szerzett. 1965-ben Balázs Béla-díjjal, 1967-ben Munkácsy-díjjal jutalmazták. Már tanulmányaival párhuzamosan, 1943-tól a Délibáb, a Színházi Magazin, az Újság, a Tolnai Világlapja külső munkatársaként dolgozott. Csoportos karikatúra-kiállításokon szerepelt. A Szabad Száj, majd 1957-től a Ludas Matyi számára rajzolt karikatúrákat. 1951 és 1957 között előbb a Híradó- és Dokumentumfilm Stúdió, majd a Pannónia Filmstúdió munkatársa volt. Itt, Macskássy Gyula rendező irányítása mellett, kezdetben rajzfilmtervezőként vett részt a magyar animációs film megteremtésében. 1960-tól Macskássy alkotótársaként forgatókönyvírással és társrendezéssel foglalkozott. Munkáit ízes, fanyar humor, ötletesség és sajátos vonású figurái jellemzik. Állandó reklámfilmeket is készített. 1965-ben jelent meg Csendélet című karikatúra albuma. Forrás: Artportal.hu

leírás:

Pogány Ö. Gábor ex-librisével és bélyegzőjével.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!