FÖLDRAJZ / India kategória termékei
Titkos tanítások. Válogatás az upanisadokból

Titkos tanítások. Válogatás az upanisadokból

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1987

Kiadó:

Magyar Helikon

Kategóriák:

India Buddhizmus és keleti vallások

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Prométheusz Könyvek

Terjedelem:

198 p., 3 tbl.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9632076141

tartalom:

Ez a könyv a brahmanok titkos tanításaiból, az upanisadokból ad válogatást. Az upanisadok az indiai bölcselet első jelentős művei, bennük gyökerezik az indiai filozófia és a hindu vallás. Sajátos világszemléletükkel az egyetemes misztikus gondolkodás legszebb alkotásai közé tartoznak. Az upanisadok a létezés végső kérdéseire keresik a választ: a világ keletkezésére és fennállására, a megváltásra, a halál utáni létre, a bölcsesség és a tökéletesség útjaira kérdeznek rá. Allegorikus-szimbolikus világmagyarázatuk szerint az egész mindenséget egyetlen örök, végtelen, változatlan szellemi tényező, a világlélek alkotja, s az élőlények és az élettelen dolgok ennek csupán különböző megjelenési formái. Ebből következik az upanisadok legfontosabb tanítása: az egyéni lélek azonos a világlélekkel. Ennek az igazságnak felismerése szabadít meg a lélekvándorlás kényszerétől, ez a felismerés maga a megváltás. Az upanisad szó eredetileg "mellételepedést" jelentett, utalván a mester és a tanítvány bensőséges együttlétére, amelyet maguk a szövegek hangsúlyoznak is: "Ezt a tanítást ne add tovább másnak, csak fiaidnak vagy megbízható tanítványodnak!"

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!