MŰVÉSZET / Iparművészet kategória termékei
Egy üvegfestőművész az üvegfestészetről

: Egy üvegfestőművész az üvegfestészetről

Kiadás:

Budapest, 1942

Kiadó:

A szerző

Kategóriák:

Iparművészet Kerámia és üveg

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

46 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

"A midőn ötvenöt évi üvegfestői működésemmel életem hivatásának megfeleltem, teljesen átérzem annak a mondásnak igazságát "Ha jól akarjuk elvégezni azt, amit életcélunkul kitűztünk, tulajdonkép kétszer kellene élnünk". Ha valamire, az üvegfestészetre igen illik ez a mondás, mert miután az üvegfestészet lényegét felismertem, hogy a sok-sok, több mint félévszázadon át gyűjtött tapasztalatokból leszűrt tanulságokat mind hasznosíthassam, ahhoz nem elegendő egy emberélet. Én egész valómmal.. teljes tudásommal, lelkes rajongással szolgáltam a magyar üvegfestőművészet ügyét, hogy ezzel hazánk művészi kultúráját emelve, az nemzetközi viszonylatban is számottevő tényezővé váljék. Mostanában azonban ezen a téren elterjedt egy primitíveskedő irányzat, amely nem alkalmas arra, hogy üvegfestészetünk szépen indult fejlődését előbbre vigye. Ilyen körülmények között nem látom ezidőszerint azt, aki az általam járt úton az üvegfestés művészetét tovább fejleszthetné. Hogy az eddig elért sikerek veszendőbe ne menjenek, az általam felvirágoztatott üvegfestészetünk jövőjét féltő gondosságból hazafias kötelességemnek tartom, hogy a tapasztalataim alapján bennem kialakult tanulságokat, mintegy örökségképen az utánam jövőknek hagyjam. Róth Miksa"

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!