MŰVÉSZET / Iparművészet kategória termékei
Horti Pál élete és művészete 1865-1907

: Horti Pál élete és művészete 1865-1907

Kiadás:

Budapest, 1982

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Iparművészet Életrajz Művészettörténet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

79 p., 28 tbl.

Kötésmód:

karton

tartalom:

"Hazánkban a 19-20. század fordulója új iparművészeti törekvéseinek, mozgalmainak egyik első, az átmeneti korszakban kezdeményező művésze: Horti Pál. Az igen sokoldalú művész életpályájának ez az első monografikus feldolgozása. Nagyrészt ismeretlen művészt, korában is rendkívülinek mondható életutat, művészeti munkásságot tár fel kötetünk. Az alig egy évtizedig dolgozó művésznek kulcsfontosságú szerepe volt a magyar iparművészet kialakításában, az egyes műfajok új arcú művészetének megteremtésében. Horti Pál alig egy évtizednyi munkásságából azonban még kevesebb az, amelyet itthon töltött el. De tehetsége és sokoldalú képessége ez alatt az idő alatt az iparművészet minden műfajában magas szinten és számos alkotásban nyilvánult meg. Horti Pál életútjának különös, tragikus és sajátos vonásai következtében - mint látni fogjuk - sokkal több dokumentatív jellegű forrásanyag feltárása vált lehetővé, mint amennyi kivitelezett alkotását jelenleg ismerjük. Az életmű sajátosságainak és az emlékanyag fenti jellegzetességének következménye tehát a jelen kötet szerkezete, anyagának megoszlása. Ennek az egyedülálló életútnak és művészi pályának mélyebb és szélesebb megismertetését tűzte célul a bevezető fejezet kor- és eszmerajza is."

leírás:

Érvénytelen könyvtári bélyegzővel.

Állapot:

közepes

Ár:

3 000 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!