MŰVÉSZET / Iparművészet kategória termékei
Kner Erzsébet. Egy huszadik századi könyvkötő pályája

: Kner Erzsébet. Egy huszadik századi könyvkötő pályája

Kiadás:

Gyomaendrőd, 1997

Kiadó:

Kner Nyomda

Kategóriák:

Iparművészet Könyvészet Életrajz

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Kner Nyomdaipari Múzeum füzetei

Terjedelem:

105 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9638183098

tartalom:

"A magyar nyomdászat és könyvművészet történetében nemzedékeken keresztül meghatározó szerepet játszó Kner család egyik-másik kiemelkedő tehetségű tagjának munkásságára mind ez ideig viszonylag kisebb figyelmet fordítottak a 20. század művészet- és társadalomtörténetét vizsgáló kutatók. Az Egyesült Államokban élő, 100. évében járó neves könyvkötészt, Kner Erzsébetet is a család kevésbé ismert tagjai közé sorolhatjuk. Talán érthető, hogy a hazai nyomdászat és könyvművészet múltját kutató történészek és művészettörténészek figyelme elsősorban a nyomdaalapító Kner Izidor és a magyar tipográfiát megújító Kner Imre munkásságára irányult. A két világháború közötti Budapest iparművészet iránt fogékony polgári köreiben nagyon jól ismert és komoly megbecsülésnek örvendő könyvkötő műhely emlékének megfakulásához hozzájárult az is, hogy Kner Erzsébet 1949-ben kivándorolt. Chicagói életéről és amerikai pályaszakaszáról Magyarországon jószerivel csak a családtagok és a közvetlen barátok tudtak egyet-mást. A szép könyvek régi és új barátai évtizedek múltán találkozhattak újra Kner Erzsébet könyvkötéseivel: Haiman György kezdeményezésére és rendezésében az Országos Széchényi Könyvtár 1987-ben életműkiállítás keretében mutatta be Kner Erzsébet könyvkötői pályáját. A számottevő sikert keltő kiállítást megtekintő érdeklődők egy, az 1920-as évek elején induló, közel hatvan évet átfogó, kiemelkedő csúcsokban gazdag, nagy ívű életművel ismerkedhettek meg. Kötetünkben Kner Erzsébet munkásságát és teljes életpályáját szeretnénk bemutatni."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!