TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Irodalomtörténet kategória termékei
A délszláv népköltészet recepciója a magyar irodalomban Kazinczytól Jókaiig

: A délszláv népköltészet recepciója a magyar irodalomban Kazinczytól Jókaiig

Kiadás:

Budapest, 1979

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Irodalomtörténet Népköltészet Dél-szláv irodalom

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

355 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9630520125

tartalom:

"A magyar irodalom kutatói mind gyakrabban fölismerik azt a tényt, hogy kelet-közép-európai kitekintés, összehasonlítás nélkül aligha kaphatunk pontos képet irodalmunk fejlődéséről, történeti folyamatáról. Kazinczy Ferenctől szinte máig kevés olyan jelentős írónk akadt, aki ne hangsúlyozta volna a magyar és a vele szomszédos népek kultúrájának állandó és folyamatos cseréjét, kölcsönhatását, Jókai Mór pedig egyenesen felszólított arra, hogy tanulmányozzuk a kisebb, szomszédos vagy velünk egy államalakulatban élő (élt) népek irodalmát. Ilyen értelemben nyilatkozott Erdélyi János és Arany János is, mintegy előkészítve Bartók Béla tevékenységét. Ez a könyv olyan szemszögből tekinti végig a magyar irodalom történetének száz esztendejét, hogy egy szomszédos népköltészet milyen módon illeszkedett bele kultúránkba, hogyan fordították, hogyan ösztönzött népdalgyűjtésre, új vers és műfaj kialakítására, s mindez miféle elméleti következtetéseket sugallt. Gyakorlati példákon mutatja be a kapcsolattörténet és az összehasonlítás sokat vitatott tárgykörét, módszereit, és új adatokkal gazdagítja a magyar műfordítás történetét."

leírás:

Érvénytelen könyvtári bélyegzővel.

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

1 800 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!