TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Irodalomtörténet kategória termékei
A drámaíró Yeats

: A drámaíró Yeats

Kiadás:

Budapest, 1988

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Irodalomtörténet

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Modern Filológiai Füzetek

Terjedelem:

235 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

˝A kötet Yeats - nálunk méltatlanul ismeretlen - drámáinak világát és értékeit igyekszik megközelíteni. A sajátos nemzeti meghatározottságot közvetítő, de általános emberi létkérdéseket hordozó yeatsi dráma nemcsak az ír nemzeti dráma megteremtéséhez és az angol nyelvű dráma megújításhoz járult hozzá, de az általános fejlődési irányvonalakat is fölmutatva, a XX. századi modern drámairodalomban is jelentős helyet vívott ki magának. Az ír nemzeti szellemből s egyben a kultúrák alatti mélyrétegekből fakadó archaikus-népi, mitikus látásmód, az egyetemes, kozmikus törvényszerűségeket leképező szándék, a lélektani ősképzetek állandó érvényességének megjelenítése, a formális, fenséges és faragatlan, népi elemeket keverő, rituális, metafizikus, hol szürrealista, hol groteszk, olykor abszurdoid drámaforma s a szimbolikus, költői-látomásos játékstílus szervesen kapcsolja ezeket a műveket a modern szimbolista és avantgarde dráma vonulatába.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!