TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Irodalomtörténet kategória termékei
A forradalmi Ady

A forradalmi Ady

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 1945

Kiadó:

Népszava Könyvkiadó

Kategóriák:

Irodalomtörténet Magyar irodalom Vers

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

227 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

"Amikor az olvasó kezébe adjuk ezt a kötetet, Ady hangsúlyozottan forradalmi jellegű prózai írásainak és verseinek gyűjteményét, tulajdonképpen a ferencjózsefi kor feudális Magyarországa fölött kimondott történelmi ítélet hatalmas indoklását nyújtjuk át. Egyben azonban örök kritikája is a magyarságnak az Ady-életműnek ez a része, mint maga az egész életmű is, örök harcos tagadása mindennek, ami megállás, ami visszafordulás, ami az emberi sorsokat és társadalmat rontó reakció. Azt mondottuk, hogy Ady hangsúlyozottan forradalmi jellegű írásait igyekszik az olvasóhoz juttatni ez a kötet. Ady Endre életműve tulajdonképpen teljes egészében forradalmi. Már az "Új Versek"-kel kihívta maga ellen a reakciót, holott ebben a kötetében a szó szoros értelmében vett politikai vers nincs is. A költői nyelv, a forma és képzet-alkotás forradalma kétségkívül hatással van a társadalmat alakító erőkre - és ezt érezték ösztönösen az Adyval szembefordulók, ezt látták tudatosan azok, akik melléálltak. Ebben a kötetben Ady forradalmi megnyilatkozásának színét és javát adhatjuk csak, mert szükség van arra, hogy ilyen határozott és éles csoportosításban nézzünk egyszer szembe az új társadalmat és új életet akaró Adyval, aki nemcsak téma szerint is "forradalmi" verseiben volt forradalmi, hanem lírai szenvedélye és morálja teljességében."

leírás:

Borítója ázott, piszkos.

Állapot:

közepes

Ár:

900 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!