TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Irodalomtörténet kategória termékei
A gondolat metaforái. Esszék József Attila költészetéről

: A gondolat metaforái. Esszék József Attila költészetéről

Kiadás:

h. n., 1999

Kiadó:

Argumentum Kiadó

Kategóriák:

Irodalomtörténet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

288 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

964446115

tartalom:

˝Közel tíz éve, 1989-ben jelent meg Beney Zsuzsa József Attila-tanulmányok című esszékötete. S Beney Zsuzsát többé nem engedte el József Attila világa. Továbbgondolta a korábban leírtakat, újabb szempontokat talált egy-egy vers értelmezéséhez, s újabb és újabb összefüggésekre lelt az életmű egészében. Fantasztikus gondolati, logikai és érzelmi empátiával közelíti és elemzi a költő világát. Mindenekelőtt az Eszmélet izgatja. Már több tanulmányban rögzítette változóalakuló értelmezési kísérleteit. Most egy újabb nagy esszében szembesíti saját korábbi és új szempontjait. "Az Eszmélet - írja a szerző - a versértelmezésnek olyan kérdéseit veti fel, melyekkel a 20. századi líra megszületése előtt aligha találkozhattunk. Mindent megváltoztat eddigi versértelmezési gyakorlatunkban: elfogadtatja, el kell, hogy fogadtassa velünk azt, hogy a mindennapi szöveg szavaival írott vers, ráadásul a 20. század egyik leginkább érthető nyelven szóló költőjének alkotása, természeténél, jellegénél fogva racionálisan megérthetetlen. Ugyanakkor pedig semmi más módon, mint a racionális megértés útján nem közeledhetünk hozzá."...˝

leírás:

Érvénytelen bélyegzővel.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!